אקנה – או בשמות האחרים שלה, פצעי בגרות וחצ'קונים – היא אחת התופעות המתסכלות ביותר בגיל ההתבגרות, ולפעמים גם בשלב מאוחר יותר בחיים. טיפול באקנה אצל קוסמטיקאית מוסמכת, כולל בעזרת אור כחול, משפר באופן משמעותי את המצב, וכדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר האפשריות כדאי להקפיד גם על תזונה נכונה.
חלב מן החי – כדאי לוותר
אחת ההמלצות העיקריות של המומחים למי שסובל או סובלת מפצעי אקנה היא לצמצם ככל האפשר את צריכת המוצרים שמכילים חלב מן החי. ההערכה היא שההורמונים הרבים שיש בחלב שמקורו בפרה וגם בבעלי חיים אחרים מגדילים את הסיכון להתפרצויות של דלקות בעור ולחזרת הפצעונים גם אחרי טיפול באקנה מוצלח.
כיום אפשר למצוא מגוון רחב מאוד של משקאות חלב מן הצומח וגם מוצרי חלב צמחיים אחרים – יוגורטים, גבינות ועוד, כך שקל למדי להפסיק לצרוך את אותם מזונות מן החי שמזיקים לעור הפנים.
להפחית מזונות שמבוססים על קמח לבן
עוד מרכיב תזונתי שעלול לפגום בתוצאות של טיפול באקנה הוא קמח לבן. למרבה הצער הקמח הלבן נמצא במאכלים רבים, ולכן חשוב לבדוק היטב את כל המתוקים והמאפים שאתם אוכלים. בדיוק כמו עם הפסקת צריכת החלב מן החי, כיום יש שפע אפשרויות טעימות מאוד גם בלי קמח לבן אלא על בסיס קמחים בריאים יותר, כך שניתן לבצע את השינוי בקלות.
מינימום מזונות שומניים ומטוגנים
גם מאכלים מטוגנים או כאלה שמכילים כמויות גדולות של שומן עלולים להחריף תגובות דלקתיות בגוף, ובפרט בעור, ולכן כדאי לצמצם ככל האפשר את הנוכחות שלהם בתפריט השבועי.
איזה מזונות כדאי לשלב עם טיפול באקנה אצל קוסמטיקאית?
חשוב להדגיש: גם התזונה המאוזנת ביותר לא תמנע לחלוטין הופעת אקנה, ולכן המפתח להצלחה הוא שילוב: טיפולי פנים אצל אשת מקצוע מנוסה והקפדה על מאכלים שטובים לעור הפנים במקום אלה שמאיצים את ההתפרצויות של הפצעונים. פירות יער, זרעי פשתן, גרעיני דלעת וחמנייה (לא מומלחים), עלים ירוקים, שקדים ופירות וירקות כתומים (גזר, בטטות, דלעת ועוד) עשויים לסייע מאוד בהעלמת התופעה ובשמירה על עור פנים נקי, בריא ושובה לב.